Hej hörni!
Sjukdagar gör att man kan slängs ihop nåt gott mellan varven. Eller i varje fall gör vi det. Milo är överlycklig, då när en sjukdag faktiskt visar sig bli riktigt mysig med soffa, TV och gotta.
Här ska bjuda på ett tillbehör till glass, det passar bra till jordgubbskräm eller någon annan kräm. Allt började med att jag alltid vill ha något att tugga på till glass. Jag har haft i både havrekuddar, flingor och smulade kex. Jag liksom saknar något till jämt.
Sen kom jag på att man ju måste kunna göra som smuldeg eller kakdeg färdigt. Sånt som man kan förvara i någon burk. Har för mig att jag sett att Jennys Matblogg gjort något liknande.
Det blev i alla fall så jäääääkla bra! ?
En hel burk med gotta skulle man kunna kalla det! ? Testade att göra både vanlig och glutenfri och båda blev lika bra.
RECEPT
100 g rumsvarmt smör
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl (för glutenfritt byt ut mot rismjöl)
1 dl strösocker
2 msk sirap
Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Jag använde en gaffel. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut blandningen på det. Skjuts in i ugnen på 200 i ca 10-15 min. Håll koll, det går snabbt när det bränns i kanterna. Jag hackade sedan sönder smulet lite till innan jag la det i en glasburk.
Följ mig gärna på >>Facebook<< och >>Instagram<< för mer tips, recept och inspo.
Så gott