Niiiniskitchenlife

Kanelbullekaka i långpanna

Hörni!

Igår bakade jag en helt fantastisk kaka förstår ni. Gillar ni sockerkaka och kanelbullar kan jag lova att denna kommer vara magiskt god!

Mamma och pappa smaskade förnöjsamt, Tony höll på att smälla av för den var så god. Helt klart bra betyg! ?

RECEPT:

4 ägg

1 dl mjölk

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Nypa salt

Fyllning:

2 tsk kanel

3 msk strösocker

Garnering:

Pärlsocker

Gör såhär:

1) Blanda smör och socker. Vispa med elvisp i någon minut så det blir riktigt krämigt.

2) Knäck i ett ägg i taget medan du vispar med elvispen emellan.

3) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta i det i smeten och rör om med en slickepott.

4) Häll i mjölken och rör om ordentligt.

5) Klä en liten form, ca 20X30 cm, med bakplåtspapper.

6) Häll i hälften av smeten. Blanda sedan kanel och socker och häll det över hela kakan. Häll sedan på resten av smeten och toppa med pärlsocker.

7) Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Känn med sticka, kakan ska vara torr.

Tips: Dubbla receptet och använd en fullstor bakplåt.

Följ gärna min >>Facebooksida<< och >>Instagram<< för mer tips, recept och inspo.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Jättegod. Fick ta lite extra mjölk för att det skulle bli smet och inte deg. Tror jag ska ta lite mera margarin nästa gång