Niiiniskitchenlife

Pressgurka

Hörni, igår fick jag en hel drös med vuxenpoäng. Jag la nämligen in gurka. Pressgurka och saltgurka. Jag älskar pressgurka (what else med tanke på att det är socker i) och Tony älskar saltgurka.

Här nedan ska du få recept på pressgurkan till att börja med. pressgurka är galet gott till köttbullar, pannbiffar eller varför inte stek. Jag älskar pressgurka till kyckling i gräddsås.

PRESSGURKA

4 st färska västeråsgurkor

2 tsk salt

6 msk ättika (12%)

4 dl vatten

1/2 dl strösocker

1 krm vitpeppar

6 msk hackad färsk persilja

Gör såhär:

Börja med att skölja gurkan ordentligt. Skiva sedan gurkan med en osthyvel. Lägg den i en djup tallrik.

Häll över saltet och blanda ordentligt. Lägg sedan på en likadan tallrik med en tyngd över. Låt stå i ca 30 minuter.

Häll av vätskan efter det. Lägg sedan gurkan i en glasburk av något slag.

Blanda ättika, vatten, strösocker och vitpeppar. Häll över gurkan. Ha också i den hackade persiljan. Jag lät min sedan stå i några timmar innan vi åt av den. Så tipset är att låta den stå i kylen nån timma innan servering.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.