Tänkte jag skulle tipsa om vilka basvaror jag alltid har hemma. Jag bakar ju ohyggligt mycket om man jämför med många andra, jag ser alltid till att ha vissa produkter hemma för att alltid kunna slänga ihop en kaka.
Du som ibland blir sugen på att baka men att det då saknas något….se till att ha ett ”baskoncept” hemma. Det är toppen! Då kan du ALLTID baka när andan faller på. Om inte annat så uppskattar nog din familj det nåt fantastiskt. ?
Viktigt att ha hemma
Mjöl
Strösocker
Smör
Bakpulver
Vaniljsocker
Ägg
Kakao
Choklad
Frysta bär
Jäst
Mjölk
Inte lika viktiga men bra ändå
Pärlsocker
Florsocker
Farinsocker
Ljus sirap
Rå citronsaft
Kokosflingor
Råsocker
Yoghurt
Neutral Olja
Lime
Citroner
Philadelphiaost
Några snabba kakor att slänga ihop när gästerna ska komma om en timma.
Citron och kokoskaka i långpanna
Chokladrutor med cheesecakefyllning
SAFTIGA BLÅBÄRSRUTOR
4 ägg
2,5 dl strösocker
100 smält smör
2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2–3 dl blåbär
2 msk rårörssocker till bären
Gör såhär:
1) Vispa samman ägg och socker. Det ska bli vitt och pösigt.
2) Vänd i filmjölken.
3) Blanda de torra ingredienserna och vänd ned det i smeten.
4) Smält smöret och blanda i det i smeten också.
5) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Häll i hälften av smeten, sedan hälften av blåbären. Strö över hälften av rårörssockret också. Häll sedan på resten sv smeten, blåbären och rårörssockret.
6) Grädda på 200 grader i ugnen i ca 20-25 min. Kakan ska vara helt torr rakt igenom. Pudra över florsocker och skär upp den i rutor.
Följ mig gärna på Facebook och Instagram för många fler recept, tips och inspo.
Gjorde hallon kakan i dag, ändra vetemjöl till 1 1/2 dl mandelmjöl och 1 dl dinkelsikt , och tog råsocker i stället för vanligt socker, blev supergod, som en mazarinkaka !
Vad är det du har i handen på den första bilden?? det ”gula”….
Vit lyxig choklad! ????
Längtar efter fler glutenfria recept från dig!
Havregryn också!! Jag skulle klassa det som viktigt att ha hemma, men kanske för att jag älskar chokladbollar och det går så snabbt att göra:)
Jag bor på landet och har börjat baka med torrjäst, finns alltid i skafferiet! Oftast har man allt det andra som behövs men inte färsk jäst och för att slippa åka till ”stan” en extra sväng har jag alltid torrjäst hemma.