Nu måste jag slå ett slag för brynt smör i bakverk. Alltså wow! Har du inte redan testat det så säger jag att du MÅSTE! Det är helt fantastiskt gott….det brynta smöret gör underverk alltså.
Hallonpaj med brynt smör
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl hallon
1 msk majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°C.
2) Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir
gyllenbrunt, det ska också dofta lite nöt.
Ta av från värmen och låt det stå och
svalna lite.
3) Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl,
sirap, bakpulver, mjölk och salt.
Häll hallonen i en pajform och strö
på majsstärkelse och vaniljsocker uppepå.
4) Klicka sedan över smeten. Grädda i
mitten av ugnen i ca 35-45 minuter. Den
ska få lite färg uppepå.
Servera denna paj med vaniljsås eller med
en klick grädde. Det lovar jag dig blir riktigt
mumsigt!
Följ gärna min Facebooksida och
Instagram för mer recept, inspo och tips.