Niiiniskitchenlife

Banankaka med mjölkchoklad i långpanna

Förra helgen bakade jag en fantastisk banankaka med choklad till Kaffestugan. Bakade den i långpanna så det skulle bli lite extra mycket utav den.

Jag blir så glad när jag får till kakor på det här viset. Saftigt och mumsigt. Denna vill jag verkligen att du testar att baka!

BANAN OCH MJÖLKCHOKLADKAKA I LÅNGPANNA

4 ägg
4,5 dl strösocker
225 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 bananer
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:

1) Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.

2) Häll i mjölken i äggblandningen. Vänd det försiktigt så att smeten bibehåller sin fluffighet.

3) Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner det i smeten med en slickepott.

4) Smält smöret och häll i det smeten, vänd med slickepott.

5) Mosa bananerna och hacka chokladen. Ha i det i smeten.

6) Lägg bakplåtspapper i en långpanna på ca 25×35 cm. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. Känn med en sticka så att kakan är torr. Pudra florsocker uppepå kakan.

Tips: Pudra gärna lite malen kardemumma och kanel uppepå tillsammans med florsockret. Ät den med vaniljsås.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för fler recept, tips och inspo.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.