Måste tipsa dig om den kladdigaste och godaste vita kladdkakan! Denna går som smör i Kaffestugan när vi har den i vårt sortiment.
RECEPT 1 kladdkaka:
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hallon
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Rör ihop ägg och socker. Inte vispa, vi vill inte ha in luft i kladdkakan.
3) Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten.
4) Rör i mjöl och vaniljsocker.
5) Häll ner smeten i en springform. Lägg i hallonen. Jag lägger alltid bakplåtspapper i botten istället för att smörja kakformen.
6) Grädda i 15-25 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, som min ungefär).
7) Pudra florsocker över kakan och låt kladdkakan svalna innan du serverar den med en klick grädde.
Den ska jag definitivt baka! Ser supersmarrigt ut!
Hej,
Tack för en kul blogg och många bra recept 🙂
Kakan ser smaskig ut, har du tips på vilket mjöl som passar bäst om man vill göra den glutenfri?
Ha en fortsatt skön sommar.
Kram Ia
Hej,
Tack för bra blogg och bra recept!
En fråga om denna kladdkaka, vilket mjöl byter man bäst till om man vill göra den glutenfri?
Ha en fortsatt skön sommar!
Hälsningar
Ia