Niiiniskitchenlife

Kardemummabullar

Hörni, jag bjöd på Kardemummabullar i Kaffestugan för inte så längesen. Wow, vilken doft och vilken smak. Jag äääääälskar kardemumma. Den kryddan är helt outstanding.

IMG_7525-2

RECEPT CA 20 RIKTIGT STORA BULLAR:

5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
Ca 13-14 dl vetemjöl
3 tsk nystött kardemumma
0,5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör

FYLLNING:

125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 msk nystött kardemumma

GARNERING:

2 tsk nystött kardemumma
1 msk strösocker

GÖR SÅHÄR:

1. Smula ner jästen i en degbunke eller i en köksassistent.
2. Värm mjölken till ca 37 grader, viktigt att det inte blir för varmt, hellre för kallt i så fall.
3. Häll över mjölken över jästen och rör om tills jästen löst upp sig.
4. Tillsätt nästan allt mjöl, och rumsvarmt smör i bitar. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller för hand tills du har en smidig deg som lossar lite lätt från kanterna. Den blir som en följsam härlig deg som liksom inte kladdar och fastnar.
5. Låt degen jäsa ca 35-45 minuter
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela.
8. Vik ihop degen en gång. Alltså från långsida till den andra långsidan.
9. Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen och tvinna remsan. Jag brukar vira den runt ett finger och sedan fästa änden under själva bullen. Lägg i bakformar med bakplåtspappersklädda plåtar.
10. Låt jäsa 30-40 minuter.
11. Pensla bullarna med ägg och strö över kardemummasockret..
12. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer inspo och recept.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.