Nu ska jag bjuda dig på detta goda recept på en glutenfri vit kladdkaka. Den här får som tåget i Kaffestugan. Även de som inte behöver äta glutenfritt köper den.
Mumsig som tusan!
RECEPT:
100 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
2 dl glutenfri mjölmix
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Tillsätt 1/2 dl strösocker och grädde. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.
3. Vispa ägg och 2 dl strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott. (Önskar du helt vanligt mjöl byter du bara ut pofiber och mjölmix till mjöl).
5. Tillsätt smörblandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde och lite bär.
Hej!
Din kaka liksom dina övriga recept är kanon.
Saknar bara möjlighet att skriva ut recepten på ett enkelt sätt.
Hej, tack för detta recept ska fira 9åring i helgen där morfar är glutenintolerant så ska testa detta. Undrar bara, det är ingen vit choklad i receptet eller?
Hälsn Elisabeth
Nope, kallar den vit kladdkaka då det inte är choklad i den. Hoppas morfar ska gilla! ?
Å tack för receptet!!! Åt den igår när maken, piloten, och jag var på besök; kom på mig själv med att sitta å säga ”mmm” efter varje tugga. Så, så god! Så fantastiskt fint ni har gjort det i Kaffestugan; ni är otroliga! Ses snart igen! Kramizar