Innan jag skriver och berättar om den lilla smygpremiären igår så tänkte jag bjuda dig på en Valborgsmeny.
Går du och funderar på vad du ska hitta på att äta på Söndag. Här har jag förslag på en förrätt, varmrätt och efterrätt.
Morotssoppa (<länk) till förrätt som är sådär vansinnigt god. Det trodde jag inte första gängen jag provade. Detta till mitt lantbröd (<länk) med massa smör och ost på blir en riktig höjdare!
Parmainlindad kycklingfilé i rosmarin & balsamicosås med ört & solrosfröpotatis.
RECEPT:
4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar
1 burk créme fraiche
3 dl grädde
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk balsamico (balsamvinäger)
1 msk kalvfond
1 msk soya
Gör såhär:
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ut ordentligt. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20 minuter till så det får puttra in i kycklingen.
Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Rings över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.
Efterrätt blir denna supergoda och saftiga hallonkaka.