Niiiniskitchenlife

Glutenfri Citronkladdkaka med blåbär

Måste bjuda dig på mitt recept på glutenfri citronkladdkaka. Den här är magiskt god, jag lovar dig. Jagbrukar faktiskt aldrig säga att det är en glutenfri kaka när jag bjuder på den, för det behövs inte. Man känner ingen skillnad alls. Ingen märker att detta är en glutenfri kaka. En kaka jag är riktigt stolt över faktiskt, får man säga så? Dessvärre så fick just den här vara i ugnen lite väl länge men om du håller dig till en gräddningstid på ca 15-20 min blir den perfekt. Den ska vara lite vågig i mitten när du skakar kakan försiktigt. Sen låter du den stå och stelna till sig lite i kylen innan den serveras. Då blir den peeeeerfekt!

glutenfri citronkladdkaka

glutenfri_citronkladdkaka

RECEPT:

100 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
2 ägg
2  dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
2 dl glutenfri mjölmix
1 citron
blåbär

Gör såhär: 

  1. 1. Smält smöret i en kastrull på spisen.

2. Tillsätt 1/2 dl strösocker och grädde. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.

3. Vispa ägg och 2 dl strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.

4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.

5.  Riv av zesten ifrån citronen, dela den och ha i all citronsaft i smeten. Tillsätt smörblandningen och rör försiktigt det till en jämn smet. Den där smörblandningen gör kakan lite extra god. 

6. Häll sedan  smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Låt den gärna sätta sig lite i kylen. Strö på några blåbär och pudra sedan över florsocker strax innan servering

8. Servera med löst vispad grädde.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessika

    Tror du den funkar att göra mjölkfri? Alltså på margarin och imat (havre). Jag är en ovan bakare.. .
    Kram

  2. Carro

    Åh, precis det receptet bakade jag i påskhelgen och lyckades göra samma misstag som du att grädda den för länge. Men jag är sugen på revansch. Är det grädden och sockret som får koka ihop som gör den sådär härligt seg?