Header Image

Niiiniskitchenlife

Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak-mat/lifestyle bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet. <script type="text/javascript">var tsId=2488929;</script> <script type="text/javascript" src="http://script.tailsweep.com/js/analytics.js"></script>

Påskpaj

Publicerad,

Denna veckan är det som sagt påskvecka. Ledighet, umgänge och god mat väntar. Ska bli så skönt faktiskt, välbehövligt och härligt.

Tänkte bjuda dig på lite godsaker denna veckan som passar fint på ett påskbord. Först ut denna veckan är denna paj som från början är ett viktväktarrecept. Så smaskigt! ?


Paj

100 g smör

100 g keso

3 1/2 dl vetemjöl

2 st gula lökar

2 st röda lökar

6 st kokta potatisar

smör till stekning

100 g konserverad matjessill

1 msk dill

2 st ägg

2 dl gräddfil

1 dl riven ost

1 knippe gräslök

Gör såhär:

1) Blanda samman smör, keso och mjöl till en smidig deg. Låt vila i kyl ca 30 min.

2) Tryck ut degen i en pajform och nagga kanterna. Förgrädda i ugn 200° i ca 10 min.

3) Stek löken i smör. Skiva potatisen i tunna skivor. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar.

4) Fördela lök, potatis och sill i pajskalet, klipp över dill. Vispa samman ägg, gräddfil och ost, häll det över fyllningen.

5) Grädda pajen i ugn 200° ca 25 min. Garnera med rödlök, gräslök och dill. Gärna med lite extra gräddfil till vid sidan av pajen.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram för massa mer recept, inspiration och värdefulla tips. 

2 Kommentarer

  1. Gjorde ett glutenfritt pajskalet. Pajen oavsett om pajskalet inte blev särskilt lyckat var i allas smak just smaklös. Som en geggig röra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *