Bågot av det godaste som finns är detta bröd. Du kan äta det precis som det är. Varje gång jag bjudit på detta bröd så har det slukats verkligen. Du måste prova!
RECEPT 2 bröd:
25 g jäst
3 dl vatten
1/2dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
ca 8 dl vetemjöl
100 gr fetaost
1/2 pkt cocktailtomater
1 msk rosmarin
Gör såhär:
1) Smula jästen i en bunke eller köksassistent och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2) Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter, arbetar du i maskin så kör du den något kortare tid.
3) Jäs degen täckt med bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
4) Sätt ugnen på 225 grader.
5) Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar. Knåda sedan och forma till plattor. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka.
6) Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i ca 30 minuter.
7) Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt, rosmarin, fetaost i bitar och kocktailtomater.
8) Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
TIPS:
Du kan variera toppingen i all oändlighet. Prova t ex:
Skinka
Salami
Mozzarella
Brieost
Ruccola
Pinjenötter