Pesto:
2 dl tärnad zucchini
2 dl tätt packade basilikablad
3 hackade vitlöksklyftor
1 dl valnötter (kan uteslutas)
½ dl vatten
2 msk färskpressad citronsaft
½ tsk salt
Resten:
4 stora zucchini
1 tsk olja (valfri – kokos, raps, oliv)
2 dl delade körsbärstomater
pinjenötter till garnering
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till peston i en blender och blanda tills den är helt slät.
Använd en spiralizer som jag tipsar om nedan, och gör zucchinis till ”nudlar”. Stek ”nudlarna” och tomaterna i oljan tills de är mjuka, ca 8-10 minuter. Lägg i pesto och rör snabbt, precis tillräckligt för att värma såsen, ca 1 minut. Servera och toppa med lite pinjenötter uppepå. Passar utmärkt till ugnsbakad kyckling t ex. och kötträtter.
Här har du en spralizer. Ett superduper verktyg när du vill äta lite hälsosammare. Denna kan du nämligen göra nudlar av. Pressa och snurra så får du ut jättefina nudlar som du sedan kan göra massa smarriga maträtter av.
Följ gärna min FB-sida med fler recept, tips och inspo HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR