Denna härliga rätt går inte av för hackor. Gillar du kyckling och crisp kommer detta bli en stor favorit hos dig!
RECEPT Cornflakeskyckling 4 pers
4 kycklingfiléer
1 dl kärnmjölk (kallas också buttermilk, recept på det lite längre ned)
2 tsk cayennepeppar
1/2 msk vitlökspulver
1/2 tsk salt
6 dl cornflakes
1 msk Sesamfrön
Kärnmjölk/Buttermilk:
2 dl mjölk
1 msk vinäger eller citronsaft
Blanda samman allt och låt stå i ca 10 min tills mjölkblandningen blivit lite tjock och ”smulig”.
Mangosalsa:
2 avokado
1 mango
1 vitlöksklyfta
1/2 rödlök
1 msk koriander
1 lime
Olivolja
Gör såhär:
1) Dela kycklingfiléerna på tjockleken. Alltså att de bibehåller storleken men är tunnare.
2) Blanda samman kärnmjölk, kryddor, salt, sesamfrön och cornflakes. Om du vill kan du krossa cornflakesen en aning.
3) Doppa kycklingfiléerna i kärnmjölken och därefter doppas det i cornflakesblandingen. Tryck till lite på varje bit så de håller sig kvar.
4) Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Håll koll så inte cornflakestoppingen bränns. Du kan ha på lite folie uppepå om det känns som det blir mörkt.
Mangosalsa:
Tärna avokadon, tärna också mangon. Hacka rödlöken och koriander. Pressa vitlöksklyftan. Blanda samman allt och pressa limen över och ringla lite olivolja på.
Servera dessa härligheter med ris eller kokt potatis.