Detta är nog vad vi kommer att äta till vårt fredagsmys. Chicken fajitas är så gott så tungan krullar sig alltså. Marinaden till kycklingen gör hela grejen alltså, smakerna blir fantastiska! ?
Chicken Fajitas, 4 pers (14 SP/portion)
600 g kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 stor lök
3 paprikor i olika färger
1 pressad vitlöksklyfta
Marinad:
3 msk limesaft
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 jalapeno, hackad
1/2 dl hackad koriander
Tillbehör:
8 Tortillabröd
Salsa
Skivad avocado
Gräddfil
Strimlad isbergssallad
Gör såhär:
Dela kycklingbrösten, först delar du filen så den inte är så tjock/hög. Sedan delar du dessa på mitten så du får långa smala filéer.
Häll i alla ingredienser till marinaden i en plastpåse, lägg i kycklingen och låt marinera minst en timma. Gärna längre som över natten.
Ta ut kycklingfiléerna ut påsen och salta på dem. Stek dem i 1 msk av olivolja. De ska vara genomstekta men inte torra. Linda in dem i folie, det behåller saftigheten då.
Skiva all paprika och lök, stek dem sedan i resten av olivoljan. Pressa i vitlöksklyftan. Låt stekrester av kycklingen ligga kvar i pannan. Stek på medelvärme i ca 4 min.
Skiva sedan upp kycklingfilén i lite mindre bitar, fyll sedan tortillabröd med kyckling, paprika, avocado, salsa, gräddfil och isbergssallad. MUMS!
Viktväktartips: Vill man få ned SP ytterligare kan man steka i mindre olivolja, du kan också ta fraiche 5% istället för gräddfil.
Följ mig gärna på min FB-sida för massor med recept, inspo och tips.
Följ gärna min Instagram för mer inspobilder.