Dags för recept igen. Jag försöker bjuda på ett recept per dag på den här bloggen. Hoppas att ni får lite inspiration och sug att använda er av mina recept. Jag lägger ned så otroligt mycket tid på att ta fram nya recept och twista till dem lite. Komma på nya smaker och kombinationer är så jäkla kul, verkligen en passion för mig. Har ju en stor dröm om att få ha mitt egna bakprogram. Det skulle vara sååå grymt! Jag har idé och allt klart…. hihi. 😉
Well well, nog om det. Här kommer ett nytt recept på ett magiskt gott morotsbröd som jag bakade i morse. Tanken var att det skulle innehålla morötter. Sagt och gjort. Bjuder dig på ett morotsbröd i långpanna här varsågod. Önskar du ett ”vanligt” (bakat med vanligt mjöl) morotsbröd i långpanna så har jag recept på det HÄR..
RECEPT 16 bitar (Viktväktar du så är det 5 SP i varje bit):
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk salt
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
1 dl naturell yoghurt
2 dl rivna morötter
2 dl havregryn (glutenfria)
10 dl Glutenfri Mjölmix
Icke glutenfritt:
Hoppa över fiberhusk
Byt ut mjölmix mot vanligt mjöl
Gör såhär:
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt fiberhusk, låt svälla i 10 min.
Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter, låt maskinen jobba i ca 5 minuter. Degen kommer att vara kladdig.
Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
Häll ut degen på bakpappersklädd plåt. Smeta ut den med slickepott.
Ta en degskrapa eller kniv och blöt den. Dela upp plattan i 16 bitar.
Strö på lite havregryn. Platta försiktigt till det lite med handen.
Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 20 minuter.
Följ mig gärna på Facebook och Instagram för mer recept, inspiration och värdefulla tips.
Mycket gott bröd! En fråga dock, när jag gjorde det glutenfritt blev brödet väldigt platt, inte i närheten av så fluffigt som med mjöl. Har jag gjort fel med det glutenfria?
En tsk salt ska de nog va va? En msk blev väldig salt bröd! Toppen annars
Ser fantastiskt gott ut, ska baka i helgen. Följer dig och dina recept inspirerar verkligen! Blir så glad att hitta enkla och ” vanliga” receptbfast glutenfritt. Tack?!
Ååå vilket härligt bröd! Jag testar ofta dina recept men bröd är jag verkligen dålig på att få till men jag försöker. Jag önskar att du skulle gör en bok av alla dina recept o idéer. Jag skulle köpa direkt! ?. Gillar verkligen dina vloggar också. Ha nu en skön lördag!!
Oj det ser gott ut! Det där receptet ska jag spara och testa sen.