Varför inte tänka vegetariskt idag? Denna gryta smakar sååå gott och är sådär härligt krämig smakrik. Denna har kommit att bli en rätt som vi gärna äter i familjen! Vill man inte ha det vegetariskt kan man enkelt tillsätta kött eller fågel till grytan.
KRÄMIG CHAMPINJON OCH ZUCCHINIGRYTA MED RIS:
500 gr färska champinjoner
1 zucchini
1 röd paprika
1 knippe färsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk osötad senap
1 msk kalvfond
(ta grönsaksfond om du vill vara strikt vegetarisk)
2 tsk soya
2 dl creme fraiche (laktosfri)
2 dl grädde (laktosfri)
salt
peppar
Gör såhär:
Började med att dela champinjonerna, zucchinin och paprikan i mindre bitar. Stek dem snabbt i lite olja. Salta och peppra. Häll på ca ett halt glas vatten så det får puttra ihop lite. Ha i alla kryddor, senapen, fond och soya. Rör om ordentligt. Häll sedan på grädde och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om lite då och då. Koka riset medans. Servera sedan grytan med groddar och majs. Jätte jättegott är det!