Niiiniskitchenlife

Ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis och Ninas gourmétsås

Ett middagstips såhär mitt i lunchtiden.

Denna rätt var såå god. Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis och Ninas gourmétsås.

ENJOY! ♥

kycklingrätt

RECEPT:

4 kycklingfiléer, delade i 4 avlånga bitar
8 potatisar skalade
valfri kryddning

Gourmétsås:

1 röd paprika tärnad
2 schalottenlökar hackad
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 msk soya
1 vitlökslyfta pressad
1 msk balsamvinäger
2 dl creme fraiche

Gör såhär:

Lägg de delade kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Krydda efter smak. Vi använde salt och peppar bara. Klyfta upp potatisarna och lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Det kan också vara väldigt gott att krydda med torkad timjan. In med allt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Såsen:

Fräs paprikan och löken i lite olja. Fräs tills det mjuknat. Häll på vatten, häll i soya, balsamvinäger, dijonsenap, pressad vitlök och låt puttra tills det mesta vattnet dunstat. Häll på creme fraiche och åt puttra på medelvärme i ca 5 min. Servera till kycklingen och potatisen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Låter väldigt gott men det framgår inte hur länge kycklingfiléerna skulle vara i ugnen??? Inte 30 minuter väl?