Inlägget innehåller en adlink.
Ska du kanske bjuda på middag ikväll? Eller ska du kanske bjuda på fika framöver? DÅ har jag ett jättefint tips till dig. Här har du lite gotta som skulle kunna funka både som efterrätt, som fikabröd eller något att imponera gäster med. 🙂 Det är ju härligt…. ♥
Semla i glas, glassemla….ja vad ska den heta? Eftersom det var jag som lät kreativiteten flöda så blev det ågot som jag bara hittade på idag. 🙂 Jag älskar att bara stå och hitta på saker, gärna nya saker som jag aldrig testat. Detta hade jag aldrig testat varför det var lite extra skoj.
RECEPT ca 8 pers:
Börja med att göra halva semlareceptet av detta recept.
Vill du göra egen vaniljkräm kan du följa detta recept. Annars finns det färdig marsansås att köpa på affären. Det finns också färdiga semmelbullar att köpa om man verkligen inte hinner eller vill baka själv.
1) Smula ner semmelbullar i botten på glasbehållare eller liknande. Lite kul är det ju när de ser lite finare ut sådär. Just dessa är champagneskålar från Cerveras egna märke som jag bara älskar, passar så bra till annat är champagne…som desserter tex, du hittar dom HÄR.
2) Häll sedan vaniljsås/vaniljkräm över semmelsmulet. Spritsa också ut grädde på allt.
2) Toppa med en trekant som du klippt ut ifrån semmelbullen innan du smular den. Detta kommer bli en höjdare när det kommer till dessert eller fika, det kan jag nästan lova.
Tips: Blanda ut lite mandelmassa med flytande grädde och häll det över semmelbullssmulet istället för vaniljsås.
Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, tips och recept HÄR.
Följ gärna mig på Instagram HÄR.
Vitrinsemla kan den heta. In vitro – i glas på latin.
Smmmmaaaaaart! ♥ 🙂
Heej! Jag har lite smått panik nu ? Jag minns att du hade ngt på din mobil så du såg hur din man flög och kunde se när han landat. Var det en app? Hoppas du minns vad det var….
Kram
Rent spontant så känns detta lite väl masitigt efter en middag. Men efter en lång promenad och att komma hem och ta en kaffe och ” en semla i glas”? gärna då att någon har kaffe och semla i glad klart när man kommer in? måste fråga eller det finns inga måstenen! Jag vill fråga vem bakar du till? Testar du recept till någon ” firma” eller testar du bara på familjen? Ha de gött?