Niiiniskitchenlife

Kanelkakor – S-kakor

Igår kom mamma hit med något av de finskaste man kan baka. Dessa S-kakor hör julen till nämligen, ja i Finland alltså. Så goda är de och dessutom riktigt fina att se på. Superenkla att baka är dom med… Ja, jag vill verklingen att du testar. Mört och smaskigt! ♥ Dessa kakor finns alltid på efterrättsbordet på vårt finska julbord.

img_5299 s-kakor

RECEPT:

125 g smör
3½ dl strösocker
3 ägg
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
5½ dl vetemjöl

Rulla i:

lite strösocker
1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Vispa samman smör och socker så det blir krämigt.

2) Vispa sedan i äggen, ett i taget.

3) Blanda sedan mjöl, kanel och bakpulver. Tillsätt detta. Rör ihop till en smidig kakdeg.

4) Fyll en spritspåse som du klipper ett hål i (finger storlek ungefär). Spritsa ut ca 10 cm långa maskar som du formar till ett S, doppar i socker och kanelblandningen och lägger på bakplåtpappersklädd plåt.

5) Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

Följ mig gärna på min Facebooksida och på min Instagram för mer inspiration och recept.

img_5306

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna Viksell

    Åh mamma Virpi tackar så mycket för receptet! När jag frågade om de kakorna (har aldrig ätit de) så sa hon att hon har letat och letat efter ett recept för hon vill så gärna baka de men inte hittat något. Jag skrev upp ditt recept och hon ska baka de direkt imorgon bitti 🙂 kram Johanna

  2. Brittmarie

    De där har jag inte hört nått om ; jag är gift med en finne.men ät väldigt noga medan de ska finnas julstjärnor till fika bordet

  3. Nea

    Jag måste bara fråga dig vad jag gjorde för fel! jag har prövat receptet två gånger nu, vi var till och med två som hjälptes åt och ändå misslyckades vi båda gångerna! Första gången använde jag elvisp och vispa ett ägg i taget, men då blev det som om du tänker dig typ äggröra. Skar det sig eller? ungefär samma sak hände andra gången och då vispa jag försiktigt med ballongvisp.
    Degen blev jätte lös, var helt omöjligt att forma till s och doppa…
    Kan tillägga att jag använde kylskåpskalla ägg. Kan det ha varit problemet? Vad gjorde jag för fel?? 🙁

    1. Niiinis

      Blev ju tvungen att kolla receptet och såg att tryckfelsnisse smugit in i receptet. Nu har jag ändrat. Inte alls konstigt att du inte fick ihop det. ?

      Första gången skar det sig för dig helt klart, då betrodde det inte på måttangivelserna. Äggröra betyder att det skurit sig. Bra om äggen är rumsvarma även om de inte betyder att de behöver skära sig för det, ägg är svåra när de ska i smöriga kakdegar.

      Hoppas nu att det blir bättre! ? Tack för att du uppmärksammade felet, om än på ett trist sätt. ❤️

      1. Katrin

        Å nej! Jag såg detta recept samma dag det kom ut och tog kort på det med mobilen, bakade idag och de flöt ut över hela plåten, barna skrattade ihjäl sig och kallade dem för rumpor ? Hade 3,5 dl vetemjöl, visst är det det som var felet? Nåväl, goda är de i alla fall ???

  4. Nea

    Åh vad gott! perfekt, ska jag göra när jag ska på julmiddag hos min mamma som har finska rötter 🙂 hon kommer bli superglad 🙂