Något av det mest sökta på nätet nu måste vara bakverk med saffran. Något av det godaste man kan äta i saffransväg måste vara saffranskladdkaka. Denna med vit choklad är ”to die for”.
Just denna saffranskladdkaka är glutenfri men om du INTE vill ha den glutenfri så byter du bara ut pofiber och rismjöl mot 1,5 dl vanligt mjöl.
Åh den här är såååå god! Du bara måste baka den här saffranskladdkakan någon dag!
RECEPT:
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 msk vaniljsocker
1/2 dl rårörssocker (funkar med vanlig strösocker också)
1/2 dl pofiber
1,5 dl rismjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk ljus sirap
1 pkt saffran
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Smält smöret i ett vattenbad (chokladen på en djup tallrik över en kastrull med sjudande vatten)
3. Vispa ägg och strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.
4. Blanda ihop vaniljsocker, pofiber och rismjöl, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Ha i sirap och mortla saffranet med lite strösocker, ha i det i smeten. Tillsätt smöret och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde med kanel och kardemumma så ska du få se på härlig smakexplosion i munnen.
Följ mig gärna på Facebook och Instagram för mer inspiration och receptförslag.
Går det att byta ut rismjöl och pofiber? Finns inte i min lokala affär och är sugen på att göra denna 😛
Testa med vanlig mjölmix! ?
Är det chokladen som ska smältas över vattenbadet? När ska man hälla i den sedan, samtidigt som smöret?
Ja precis! ?
Måste tipsa om nått annat gudomligt jag åt nyss med saffran i. Saffransmazariner. Såååå gott!!
Kan man frysa den tror du?
Absolut! 🙂
Tror du det funkar med sojamjöl eller kokosmjöl?
Stina