Då ska vi, som jag skrev igår är det såå många som frågat efter saffransmuffinsreceptet. Så kul att ni önskar vissa lite extra mycket. Detta recept går inte av för hackor och med enkla medel kan man verkligen få ett recept som är helt magiskt! 🙂
Ja vad kallar man dessa? Saffranssemlor, saffransmuffins med grädde och vaniljkräm. Jag har sett och också erfarit själv att det finns delade läger när det kommer till att bjuda på recept innan semmeldagen varit här men också att man gjort om den klassiska semlan till något annat. Jag har fått arga kommentarer och människor som uppriktigt tycker att man ska ”GE FAN” i den klassiska semlan och perioden då den ska ätas.
Låt mig ge er min uppfattning angående detta. Eftersom att baka och driva denna bak/lifestyleblogg är mitt jobb så känner jag att jag vill sudda ut sådana gränser. Man ska få äta vad man vill, NÄR man vill och man ska få baka exakt vad man känner för. Gillar man det inte så behöver man ju inte baka samma. Men det finns människor som valt att inte vara så traditionsbundna utan kan faktiskt tänka sig att smasha upp ett helt vanligt klassiskt semmelrecept totalt och äta det innan jul. Såna ”galningar” finns verkligen. Jag själv är en sån ”galning” och jag tycker att det är förbaskat härligt. Sen kan man ju välja att vara traditionsbunden på andra sätt. Jag tycker att det finns för mycket måsten i livet som det är…. så låt oss inte tillverka fler måsten än vad vi behöver. Med det sagt så vill jag även säga till dig som hatar att man förstör den klassiska semlan och dess dag det ska ätas på….jag respekterar ditt val fullständigt, men jag väljer att göra annorlunda. SÅ! Kärlek på det! ♥
Åter tillbaka till det här bakverket som är superhärligt!
RECEPT ca 12 saffranssemlor:
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 g saffran
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning:
Vaniljkräm (jag använde ekströms marsansås och gjorde kräm istället)
Vispgrädde (ett tips är att dofta lite kardemumma och kanel i grädden, MUMS)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt.
3) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Varva med mjölken och sedan det smälta smöret.
4) Ställ ut muffinsformar (jag använder mig alltid av silikon när jag vill plocka ur själva muffinsen) på en plåt och fyll till tre fjärdedelar med smet.
5) Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är helt torra när du provar med sticka.
6) Låt muffinsen svalna helt. Skär av toppen på muffinsen och fyll sedan med vaniljkräm och vispad grädde. ÄT OCH NJUT! 🙂
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instgram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR
Så sugen på att testa!
Är
Det verkligen bara 1/2g saffran? Alltså 0,5g?
Testade dem igår..SJUKT Magnifika 🙂
Ser jättegott ut. Knappt så man kan tro att folk har så mycket åsikter om allt mellan himmel och jord. En önskan dock, har du dessa i glutenfri väg? 🙂
Ska ta fram ett sånt recept också! 🙂
Nu måste du väl ändå skoja 🙂 inte kan man väl bli arg för att en semla äts och bakas på ”fel” dag? Då måste man ju ha ett fantastiskt härligt liv om det är största bekymret 😀 Chokladbollar, kanelbullar och kladdkaka äts ju flitigt året om trots att dom också ha egna dagar 😉
Hoppas du får en härlig dag!
Kram
OMG
Vilka godingar måste testa:)