Den här kakan är ”to die for”. Jag kan lova dig att de du bjuder denna på kommer alla att humma högljutt av välbehag, eller så äter du den själv. 🙂 En kaka som liksom har allt. Kladd, crunch och choklad. Vad mer kan man begära?
Bara jag kikar på bilderna nu så känner jag smaken i munnen. MUMS!
RECEPT:
150 g smör
3 st ägg
1 ½ dl strösocker
0,75 dl kakao
1,5 dl potatismjöl
0,5 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
chokladknappar (jag använder Valrhona choklad)
Kokostäcke:
½ påse kokos (100 g)
1 dl socker
½ dl sirap
0.75 dl mjölk
30 g smör
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform på ca 22 cm. Smörj den på insidan av kanterna med smör.
3) Rör ihop ägg och socker med en slickepott. Vispa inte för vi vill inte ha luft i kakan, den ska bara vara kladdig.
4) Smält smöret. Mät upp kakao, potatismjöl och vaniljsocker.
5) Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och sirapen.
6) Häll smeten i formen, fördela ut chokladknapparna över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 20 minuter. Tiden kan variera beroende på vilken ugn du har så håll koll på kakan. Den ska vara lite svajig, den ska in i ugnen igen sen.
7) Häll i alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i några minuter. När sedan kakan gräddats i ca 20 minuter så tar du ut den, låt den svalna en smula och lägg sedan på kokostäcket på kakan.
8) Skjuts in i ugnen i ca 15 minuter till eller tills kokostäcket får en gyllengul färg. Ät och njut! ♥
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR
Receptet skrivet i samarbete med Inreda.com
Hej!
Jag har en liten fundering, de chokladnapparna du använder i kladdkaka med kokos på, är det vitchoklad? Jag hade inte Valhronas choklad i min matbutik så jag får köpa från ett annat märke men där finns det mjölkchoklad och vitchoklad, så jag undrade vilket du hade?
Ha en bra dag! /Josefin
Ja den från Valrhona är ju en vit choklad med kola. Men köp vit choklad du. ? Detsamma till dig! ❤️
Vet inte… köpte ingredienserna idag. Får testa igen… fick kasta alltihopa :(.
Så trist! Hoppas det blir bättre nästa gång.
Degen gick i 10 minuter och jag hade i mjölet i dl mått… lite i taget. När bullarna jäst var de väldigt porösa och föll ihop. Grädda dem ett litet tag men de liksom flöt ut….
Så märkligt, har aldrig blivit så för mig faktiskt. Kan det varit något med mjölet eller med jästen?
Hej Nina! Jag håller just precis på att göra dina saffransbullar med vit choklad. Dom såg så goda ut… mina blev en ren katastrof! Jag har följt receptet till punkt och pricka men efter att jag haft i den mjölen som stod skrivet så var degen fortfarande som klister! Hade i ännu mer mjöl… ännu värre klister. Några snurror gick inte att göra utan det blev några sorts klumpar som nu ligger och jäser. Ska det verkligen vara creme fraiche i? Tack för en fin blogg!
Ok. Frågeställning då är? Använde du smält eller mjukt smör? Hyr länge körde du den i maskinen? Den ska bli klistrig men man måste köra den läääänge i maskinen. Tänk dig 5-8 minuter som den bara står och går. Är det så att du använt mjukt smör och rätt mängd mjöl och det fortfarande är klister undrar jag hur du hade i mjölet? Decilitermått eller upphällt i ett typ litermått?
Min deg blir inte så, så att något tok måste det nog blivit. ????