Niiiniskitchenlife

Saffransfudge med polkagrisar

Idag är det ju veterinären för vår kisse så håll gärna era tummar. Jag har slängt in ett tidsinställt inlägg så bloggen inte gapar tom idag. Vet ju inte vad som kommer hända med vår kära tjockkatten. ??

Har ni börjat fundera på julgodiset ännu? Några som jag GARANTERAT ska baka är dessa saffransfudge med polkagrisar. Så otroligt goda, den här skålen tog slut i ett nafs så baka gärna dubbel sats är mitt tips.


RECEPT:

1,5 dl socker

1,5 dl ljus sirap

1,5 dl vispgrädde

3 msk smör

1 tsk vaniljsocker

1 pkt saffran

100 g vit choklad

GÖR SÅHÄR:

1) Koka upp alla ingredienser utom choklad och saffran. Småkoka sedan i en tjockbottnad kastrull. Fudgen är som bäst när den når 118 grader ungefär. Men om du ska hålla ordning på nån tid så är det i ac 20-30 minuter eller tills att fudgen stelnar lite när du häller en tsk i ett kallt glas vatten.

2) Strax innan fudgen kokat klart ska du ha i saffran. När fudgen är klar tar du av den från plattan och har i choklad. Krossa den lite när den ligger i förpackningen.

3) Häll upp i en bakplåtpappersklädd liten plåt eller brödform. Jag använde brödform. Krossa polkagrisar och strö det över. Tryck i dom stora bitarna så de hamnar i själva fudgen. Låt svalna helt, skär sedan upp den i bitar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Hoppas det är okej med kisen ? Dom brukar vara tåliga och klara det mesta dom små liven, men jag förstår din oro jag är likadan när nåt av djuren mår dåligt.
    Kram