Godmorgon fredag!
Idag är det fredag och helgen närmar sig med stormsteg. Jag vaknade kl 2 liksom….ämen jag svimmar alltså. Kollade Bachelor och Wahlgrens värld på play så jag slog ihjäl nån timma innan jag somnade om och drömde att jag satt på terrassen hemma hos Pernillas mamma och pappa i Nerja. Haha! 😀 Milo vaknade till vid halv 4 och frågade om han fick vakna… ”NEJ, det är mitt i natten, sov nu” börjar bli standardfrasen. Förbannade detta klockflyttande och våra bilologiska klockor inatt kan jag lova. 😉
Nu på morgon har jag bakat lite bröd. Jag är totalt torsk på snabbfrallor alltså, det kan inte finnas något trevligare än att få äta en varm fralla till frukost?! Det här receptet jag ska bjuda på ska du få både vanligt, LCHF och glutenfritt. Det är kardemummafrallor och så galet goda alltså!
RECEPT SNABBFRALLOR med kardemumma:
vanligt recept
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk malen kardmeumma
2 ägg
2 dl gräddfil
4 msk olivolja eller smält smör
3 msk solrosfrön
lchf/glutenfritt
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk malen kardemumma
2 ägg
2 dl gräddfil
4 msk smält smör eller kokosolja
3 msk solrosfrön
glutenfritt
2,5 dl mjölmix
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk malen kardemumma
2 ägg
2 dl gräddfil
4 msk olivolja
3 msk solrosfrön
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägggen. Vispa i gräddfil och fettet.
2) Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan i det äggsmeten. För LCHF och glutenfritt recept gäller att låta det stå och svälla i ca 5 minuter.
3) Ta ut ca 5-6 bullar ur smeten och forma till bullar. Jag blötte händerna lite så att det var lättare att hantera degen. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med t ex vallmofrön.
4) Grädda i ca 10-15 minuter tills frallorna fått fin färg.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instgram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR
***************************************************************************************
Nu har jag suttit här med tända ljus och njutit av frukost med varma frallor och kamomill te. Det var så ljuvligt gott. Jag bakade efter det glutenfria receptet och är SÅ nöjd med hur de smakade.
Kardemumman är verkligen pricket över i:et i dessa frallor. Åh vad jag älskar kardemumma. Tänk att jag verkligen ogillade det förr.
Workingspace ♥
Jaha, nu ska jag rycka tag i dagen här. Det blir badhuset för Milo. Jag ska jobba och sen blir det fredagsstädning. Jag skulle verkligen behöva köpa ytterligare en garderob till övervåningen. Jag fullkomligen HATAR när kläder inte får plats. Behöver nog göra en liten rensning igen. Tycker inte jag gör annat. Haha….
Hörni, det kom också ett läsarmejl som jag tänkte ta upp idag. Det får bli senare.
Vi hörs senare, ha nu en jättemysig fredag! ♥
Kram Nina ♥
Bakade lchf-frallorna, så himla goda. Tack för receptet ❤️
Åh vad roligt! ? Varsågod, jag älskar dom också! ??
Nu ska jag göra din Silverkaka igen. Den var ju så himla god! Men den här gången tänkte jag ha pepparkakskryddor eller kardemumma i. Har inte bestämt än vilken krydda det blir. Men är säker på att det blir bra och gott. Ha en bra fredag !
Åh låter gott! Ha en fin fredag du också! STOR KRAM! ♥