Ett av de absolut godaste bröden jag vet är detta glutenfria bröd som du bakar i långpanna. De frukostar som jag får sätta tänderna i dessa härligheter är värda allt! ♥ När vi äter lördagsfrukost och man får sitta och frossa i nybakt bröd så kan man ju knappast begära mer alltså. Det här brödet går sällan åt helt då det ger en hel del så att få njuta en måndag och tisdag morgon är inte fy skam det heller.
RECEPT:
1 pkt jäst
4 msk olivolja
6 dl mjölk
1 dl fibrex
2 tsk salt
1, 5 tsk brödkryddor
Ca 9 dl mjölmix Finax
Gör såhär:
Smula i jästen i köksmaskin eller bakbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll i mjölken och oljan i bunken. Lös upp jästen. Häll i fibrex, salt, brödkryddor, och mjölmixen. Arbeta ihop smeten kraftigt. Detta blir ingen deg utan mer en seg sockerkakssmet. arbeta ”degen” en stund. Häll smeten i en ugnsform. Ca 20-25 X 30-35 cm i omkrets. Häll över lite mjölmix mjöl eller solrosfrön som jag gjort här. Man vill att den ska få lite höjd. Låt jäsa i 1 timma under bakduk. Dela sedan upp degen med pizzaslize innan du gräddar den. Grädda i 250 gr i 20-25 minuter. Ät och njut!
Mina icke glutenfria långpannebröd hittar du HÄR och HÄR. Dessa bröd är de absolut mest besökta recepten på min blogg.