Niiiniskitchenlife

Saftig äppelkaka i långpanna

Nu ska du få receptet på den godaste äppelkakan i mannaminne. Herreminjeee, jag har smakat och familjen är lyriska. Denna äppelakaka i långpanna är verkligen såå saftig och mumsig alltså. Du måste testa, busenkel att baka dessutom. Den kan bakas i en ”fullsize” bakplåt men jag valde att göra den i två mindre. Sällan man hittat ett recept som räcker till en vanlig stor långpanna kan jag känna. Men den här räcker! 🙂

img_3725 img_3726

Jag serverade den med vaniljvisp som liksom gifter sig med den här kakan. Som två soulmates som alltid kommer att passa ihop.

img_3727 img_3728

RECEPT: 

6-7 äpplen (jag använde Åkeröäpplen från vår trädgård)
1 msk kanel
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Själva kakan:

4 ägg
4 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
100 g smält smör
2 dl mjölk

Gör såhär:

1) Börja med att skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela äpplena i skivor.

2) Häll i kanel, socker och vaniljsocker i en liten plastpåse. Häll i äppelskivorna där och skaka om och låt det sedan stå och dra.

3) Dags att förbereda själva kakan. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt pösigt och vitt.

4) Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Häll i det äggsmeten. Rör om ordentligt med en slickepott så att allt rörs om ordentligt.

5) Smält smöret och häll i, rör om.

6) Häll i mjölken och rör om och häll sedan i bakplåtpappersklädd plåt. Fördela sedan äpplena på kakan. Det ska vara mycket!

7) Grädda i 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är helt torr i mitten.

Servera med vaniljvisp! ♥

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

img_3718 img_3722

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie Nilsson

    Supergod kaka! Väldigt saftig o enkel att göra. Okej, mkt socker men ska man nu äta ”kaffebröd” vad spelar det för roll?? Perfekt i strl också, Räcker både till gästerna hemma o kollegorna på jobbet. De blev nöjda, kan jag säga? 1000 tack för kanon receptet!

  2. Camilla Johansson

    Hej. Tänkte prova detta recept men undrar vad som räknas som ”fullsize” plåt? Jag tänkte baka den i min ultra pro och då är den ca 25×30 cm.

  3. Margith Henriksson

    En otroligt god äppelkaka men gud vad mycket socker. Tänker göra den igen och minska på mängden socker.

  4. Berit

    Hej och tack för ett jättebra recept. Perfekt för ugnsplåten i min 60 cm spis. Dock ger bikarbonaten bismak. Ska prova med 4 tsk bakpulver och 1 tsk bikarbonat nästa gång, eftersom jag googlat fram att 1 tsk bikarbonat motsvarar 2 tsk bakpulver. mvh Berit

  5. Anonym

    Hej. Har börjat bakan på kakan och ser att man ska ha mjölk, kan jag ta vatten istället då kakan ska vara mjölkfri och jag har ingen sån mjölk.

  6. Mia

    Tack för recept! Lättgjord och snabb. Kakan har precis avnjutits i San Jose, California, på en stor fest – den blev mycket uppskattad (mestadels svenskar på festen). Lyckost dig som har Åkerö-äpplen – imt ett av de godaste äpplena! Samma kommentar som ovan, vaniljsocker i stället för bikarbonat i beskrivningen. Ska nog också minska på sockret nästa gång.

    1. Niiinis

      Åh vad roligt att kakan hittat ända till Californien! Det gläder mig. Jaaa, jag är så glad för våra Åkeröpplen. ?

      Har ändrat i receptet nu. ?

      Ja, minska om vill.

      Kram

  7. Natalie

    Efter 20 minuter i varmluft 175 grader var det fortfarande bara smet! ? Vad gör jag för fel? Om jag fortsätter grädda den blir den bara bränd men inte klar liksom.

    1. Niiinis

      Jag bakar inte i varmluft. Hmm, testa att täcka över med ugnsfolie. Kan det vara så att du missat något i receptet? Svenska absolut inte vara smet efter 20 min.

  8. Ellen

    Hej! Jättegod kaka, tack fö receptet ? Du har dock skrivit vaniljsocker två gånger istället för bikarbonat. ? Ha en go lördag. /Ellen

  9. Britt H

    Hej. Har just bakat din äppelkaka i långpanna. Jag minskade dock ner på sockret, fyra dl är för mkt. Så tycker jag att kanelsmaken försvinner när det är så mkt vanilj oxå. Nästa gång minskar jag både på vanilj och vanligt socker. Annars blev den jättegod o räcker till många. Tack för receptet!

  10. Elin

    Den ser supergod ut! Ska ha dop på söndag och funderar på att göra denna, går den att frysa? (Vore skönt att kunna göra den idag☺️)

  11. Vickis

    Bakade denna godbit idag och hade med till ett möte på jobbet, det doftade ljuvligt i hela kontorsbyggnaden och till o med folk som inte var med på mötet kom in och snodde åt sig en bit, den var väldigt uppskattad och alla tyckte den var SÅ god!
    Tack för ett toppen recept!

    1. Niiinis

      Nämen vad roligt att höra! Vad roligt att det uppskattades! Kul att du berättade för mig också. ♥ Varsågod och kul att du gillar!

  12. Sara

    Hej finis! Har för mig att tipsat om ett fint hotell en gång där ni hade badkar i rummet? Vart var det någonstans? Ska boka något mysigt till mig och gubben som fyller 40 snart! Kram Sara

  13. Ewa

    Åhhh denna såg ju fantastisk ut!! Detta får nog bli denna veckans fredagsfika 🙂
    Tack för en mycket rolig och igenkännande blogg. kram Ewa