Igår lagade jag ju lill-lördagsmat. Alltså detta blev så himla smaskigt alltså. Inspirationen fick jag av min fina vän Jenny. Receptet freebaseade jag hejvilt sen när jag började. Men herreminjee så smaskigt det blev alltså! 🙂 Det blev kycklingtacos med limesås. Limesåsen jag gjorde är nog den godaste kalla såsen jag någonsin ätit. Så otroligt smaskig och fräsch och passade så sjukt bra till kycklingtacosen. Jag kryddade kycklingfärsen själv med egengjord tacokrydda. Milo åt en hel taco vilket han typ aldrig burkar göra. 🙂
RECEPT:
500 g kycklingfärs
Tacokrydda:
0,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Limesås:
2 dl creme fraiche
1 lime
1 msk honung
salt
peppar
Gör såhär:
Stek kycklingfärsen så den är genomstekt. Häll på alla kryddor och blanda runt. Häll på ca 2 d vatten och låt puttra i ca 5 minuter. Skär medans upp grönsaker efter smak. Vi hade gurka, tomat, majs, rödlök. Jag rev också ost och så hade vi vanlig tacosås till. Limesåsen gör du såhär: Riv limeskalet, dela sedan limen och pressa ur all saft. Blanda detta med creme fraiche. Ha i honung och salta och peppra. Blanda samman allt och ställ i kylen medan du färdigställer tacosen. Servera med tortillabröd och hårda tacoschips. Sååå gott!
Hur gör man glutenfria tortillabröd?
Jag brukar köpa mina på affären. Aldrig testat att göra egna. ?
Åh smaskigt! Jag bara måste tipsa om hennes goda Kycklingbullar i citronsås, Grymt goda!!!