Niiiniskitchenlife

Glutenfritt formbröd

Jag bakade ett glutenfritt formbröd häromdagen. Jag körde freebase så det stod härliga till… men det blev sjukt bra! Sååå gottt, och som jag skrev i morse så bara längtade jag efter att få äta brödet till frukost.

IMG_2922 IMG_2923

RECEPT 1 GLUTENFRITT FORMBRÖD:

½ pkt jäst
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk chiafrön
1 tsk fiberhusk
ca 5-7 dl mjölmix
(jag använder Finax röda, för icke glutenfritt använder du vanligt mjöl, ta lite mindre mängd bara)

Gör såhär:

1)  Smula jästen i en köksmaskin eller bunke.

2) Värm mjölken till 37 grader och häll det sedan över jästen och rör om tills det löses upp.

3) Häll i salt, olja, fiberhusk, ciafrön och honung. Rör om.

4) Häll i mjölet, lite i taget. Låt degen köra i ca 5 minuter i kökmaskinen. Degen är inte riktigt som en vanlig mjöldeg utan är lite kladdigare.

4) Ta en brödform och lägg i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa under bakduk i ca 45-60 min.

5) Pudra över lite mjölmix över brödet innan du gräddar det på 200 grader i 25 minuter.

IMG_2926

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Nu har jag testat detta bröd som står och kallnar. Hur kladdig ska degen vara? Jag tror att min blev lite för stabbig men har aldrig bakat med glutenfritt mjöl tidigare så jag körde enligt recept.

  2. Carro

    Vilket vackert bröd!
    Jag gjorde glutenfri limpa i helgen och rev då ner en morot och slängde i krossade linfrön. Hit enligt barnen och mig.

  3. Nettan i Sumpan

    Detta måste jag testa! ser fantastiskt gott ut, säkert himmelskt gott att rosta med lite marmelad på…:)

  4. Maria

    Tack för ännu ett glutenfritt recept.
    Nu ska jag prova formbrödet och kakorna i det tidigare inlägget. Har provat flera av dina glutenfria recept, verkligen uppskattat!!