En utav mina absoluta favoritsallader är ceasarsallad. Det finns inte mycket som slår det. Att göra sin egen ceasardressing och rosta sina egna krutonger till är lite pricken över i:et dessutom. FIFAN så gott det blev. I ceasardressing är det egentligen sardellfiléer i men jag gillar inte det så mycket och gjorde en utan. Du måste prova säger jag! Nedan följer alla recept.
KRUTONGER
Det finns lite olika sätt att göra krutonger på. Ett är att steka dom i massa smör i en stekpanna. Ett annat är att göra dom i ugnen. Det sistnämnda gjorde jag.
INGREDIENSER:
5 skivor formbröd/rostbröd
3 msk olivolja
flingsalt
Gör såhär:
1) Skär bröden i tärningar
2) Lägg dom på en bakplåtpappersklädd plåt.
2) Ringla över olivolja och sedan flingsalt.
4) Blanda sedan ordentligt, skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått önskad färg.
CEASARDRESSING till ca 4 portioner:
1½ dl rapsolja
1 ägg
1½ msk färskpressad citronsaft
2 tsk dijonsenap
1 liten vitlöksklyfta
0,75 msk vatten
svartpeppar
salt
½ msk vitvinsvinäger
Gör såhär:
Mixa ägg, citron, senap, pressad vitlöksklyfta och vatten. Jag använde en handmixer hela tiden. När du mixat ihop allt häller du i oljan i en tunn stråle medan du mixar för fullt. Dressingen kommer att bli tjockare och tjockare ju mer olja du häller i så bli inte orolig om den är väldigt vattnig i början. När du fått i all olja kryddar du med peppar och salt och slutligen vitvinsvinägern. Ät till grillad/stekt kyckling i skivor, romansallad eller någon annan sallad (jag använde ruccola). Riv eller hyvla parmesanost uppepå och servera med denna dressing! MUMS!
Provade att göra dressingen igår. Vart supergod! Tack för det receptet??
Toppen! Visst blev den god?! 🙂 Varsågod & kram!