Häromdagen bakade jag hallonbullar. Vi har nämligen en hel del hallonbuskar på baksidan som jag plockat lite hallon ifrån. Mer sommar än såhär kan det väl knappast bli? Vill man äta en bulle som smakar sommar ska man äta den här! MUMS!
Bullarna innan de skulle gräddas. Sprängfyllda med färska hallon.
RECEPT ca 40 hallonbullar:
Saftig bulldeg:
150 g rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 11-12 dl mjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 dl färska hallon
Topping:
1 ägg
florsocker
Gör såhär:
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.
3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.
4. Arbeta degen i köksmaskinen, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Den ska vara smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela i 2. Kavla ut till avlång platta som är ca 1 cm tjock.
7. Bred på det rumsvarma smöret. Hallonen och sedan socker och vaniljsocker.
8. Rulla ihop rektangeln till en rulle.
9. Dela upp rullen i ca 3 cm breda bitar.
10. Lägg i bakformar på ugnspllåt. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk.
11. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det innan de gräddas.
12. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.
13. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.
Hur gör man bäst dessa glutenfria?
Åh vad hallonbullarna ser GODA ut, du är ju en fantastisk bagare/konditor:-) Jag gillar att baka men är lite ”lat” och gör
hellre mjuka kakor än bullar med jäsning (skyller på att det tar längre tid med bullar…) Idag ska jag göra egna GB Sandwich,
gör kakdelen och fuskar med köpt glass i; mums! Ha en fin dag hälsar Helene