Måste bjuda dig på dessa härligheter som jag bakade i förra veckan nångång. Man bakar så jäkla ofta så man typ blir helt rådvill med dagarna. När man bakat och vad man bakat. 🙂
Dessa är enkelt att slänga ihop om du väntar gäster t ex. Vispar du lite grädde till och choppar upp lite jordgubbar blir detta en riktigt höjdare faktiskt. Lite mer festligt än ett vanligt muffins liksom.
Ser du vad kladdiga dom är invändigt? MUUUUMS! ♥
RECEPT 12 muffins:
100 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
100 g mjölkchoklad
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 12 muffinsformar. Jag använde silkonformar, då behövs ingen muffinsplåt om man nu inte har någon. Eller så använder du flera muffinsformar till varje muffins så får du dem hållbarare.
2) Smält smöret, knäck sedan i all choklad i det smälta smöret. Det ska smälta helt och hållet.
2) Vispa samman ägg och strösocker, inte så mycket alls utan de ska i stort sett bara vispas ihop.
3) Blanda de torra ingredienserna och vänd ned det i äggblandningen.
4) Häll sist i smör och chokladblandningen.
5) Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. De ska vara kladdiga i mitten.
6) Låt svalna och pudra sedan över florsocker.
Servera gärna med grädde och bär av något slag. Väldigt gott detta! ♥
Hur länge klara sig dessa i rumstemperatur?
Tacksam för svar!
Trevlig Helg!
Åh dessa ska jag testa idag 🙂