Niiiniskitchenlife

Hallonkladdkaka i långpanna

Finns det något ljuvligare än hallon på sommaren? Jag själv är lite överkänslig mot hallon men äter det ändå för det är så fasligt gott. Häromdagen bakade jag en hallonkladdkaka i långpanna och det var tammetusan fantastiskt. Somrigare kaka går nog inte att hitta?!

IMG_0575 hallonkladdkaka_långpanna_långpannekaka

Ser ni att den är alldeles kladdig och härlig inuti?

IMG_0577 IMG_0578 IMG_0580

RECEPT:

200 g smör
3 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl hallon

Gör såhär:


1)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Häll på smöret och blanda runt allting.

2) Smörj och bröa en form på ca: 20×25 cm och häll i smeten där. Strö över hallonen över smeten.

3)Grädda sedan kakan i ca 25-30 min. Beror lite på hur kladdig du vill att den ska vara. Har du den väldigt kladdig kan jag rekommendera att du kör in den i kylen en stund så den får sätta sig lite. Pudra över lite florsocker på kakan. Servera sedan med vaniljsås eller en klick grädde.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Om man vill ha den glutenfri, ska man ta samma mängd mjölmix som vetemjöl?
    (Lite svårt ibland att veta, i vissa recept står det att man kan ersätta mjölet med samma mängd mjölmix, medan man i andra recept ska ta mer mjölmix än vetemjöl)

  2. Maria

    Om man vill ha den glutenfri, ska man ta samma mängd mjölmix som vetemjöl?
    (Lite svårt ibland att veta, i vissa recept står det att man kan ersätta mjölet med samma mängd mjölmix, medan man i andra recept ska ta mer mjölmix än vetemjöl)