Skrev på min Facebooksida hur många som kunde tänkas vilja ha ett recept på en gudomlig Jordgubbscheesecake. Det var det många som ville. Denna cheesecake hittade jag på nätet och tänkte faktiskt jag skulle baka den till midsommar. Den ser helt ljuvlig ut. Jag har gjort om receptet lite eftersom detta är ett amerikanskt recept. Jag har ju en OREO-cheesecake som jag brukar göra som jag hade som grund.
Jag har lånat bilder på cincyshopper.com.
Börja med botten:
20 st digestivekex
100 g smör
Gör såhär:
Krossa alla kexen så det blir smuligt, ajag brukar använda en platspåse som jag trycker sönder allt i. Smält smöret och blanda det med smulet. Tryck ut detta på botten i en springform på ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllningen i cheesecaken:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphia
1,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl jordgubbar
Gör såhär:
Lägg i jordgubbarna i en blender och låt jordgubbarna bli till mos. Vispa grädden hårt och fluffigt . Vispa sedan ihop philadelphia , strösocker och vaniljsocker fluffigt och blanda ihop med den vispade grädden . Blanda ihop väl och häll i jordgubbsmoset. Fyll sedan smeten i formen och ställ i frysen i minst en timma. Vid servering kan du dekorera tårtan med spritsad grädde och jordgubbar . Ta fram ur frysen ca 35 minuter innan servering om du förvarar cheesecaken i frysen.
I frysen en timme? Ska den vara som fryst?
I frysen en timme? Ska den vara som fryst?
Infryst o klart till i morrn. ?
Infryst o klart till i morrn. ?
Fast med frysta jordgubbar blir det väl mer vätska, den kanske blir lite ”isigare” då eller? Ser supergod ut! 🙂
Fast med frysta jordgubbar blir det väl mer vätska, den kanske blir lite ”isigare” då eller? Ser supergod ut! 🙂
Ska det vara färska jordgubbar i? 🙂
Det spelar egentligen ingen roll. Färska eller frysta. 🙂
Ska det vara färska jordgubbar i? 🙂
Det spelar egentligen ingen roll. Färska eller frysta. 🙂