Niiiniskitchenlife

Bananpannkakor

bananpannkakor
Godmorgon min vän!

Har du vaknat på rätt sida? Idag är det i alla fall lördag, veckan bästa dag. Innan jag skriver ett inlägg om gårdagen tänkte jag tipsa dig om dessa läckerheter. Vi ska nämligen strax gå upp här och jag tänkte ge mig på att steka dessa..

Bananpannkakor med bara två ingredienser. Superenkelt, lite ”tricky” att behålla dom hela men om man håller dom små så brukar det bli kanon. Glutenfria, mjölkfria och alldeles fantastiskt goda!

Om du vill kan du tillsätta någon av nedan smaksättning.

1/8 tsk bakpulver (för fluffigheten)

1/8 tsk salt

1/4 tsk vaniljsocker

1 msk kakaopulver

1 msk honung

1 dl krossade nötter & hackad choklad

1 dl färsk frukt eller bär


Recept:

2 stora ägg

1 banan

Gör såhär:

Mosa bananen ordentligt. Vispa sedan äggen i en bunke, de ska gå ihop sig ordentligt. Ha i någon av smaksättningarna. (Väljer du nötter, choklad eller frukt & bär har du i dom när pannkakan ligger i stekpannan.) Häll i bananmoset och rör det ordentligt.

Ha i ca 1/2 msk smör i stekpannan, ha medel (till lite högre) värme. Pannkakan ska börja fräsa direkt när du häller i dom. Ha i ungefär 2 msk smet i varje pannkaka. De ska vara små så de håller ihop. När dessa vänds så ha gärna en rätt stor spatel som får med sig hela pannkakan.

Servera med exempelvis lönnsirap, grädde, glass, bär osv. Servera dessa varma så smakar de allra bäst.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.