Niiiniskitchenlife

Godaste Smulpajen

Häromdagen när mamma, syrran, Pierre och bebis var här på besök så slängde jag ihop en paj igen. Jag är så himmelens glad över att jag lyckats ta fram ett glutenfritt recept på smulpaj som är helt fantastiskt gott. Jag brukar få ett gäng rabarber från mamma o pappas rabarberbuske som är typ modell HUGE!

IMG_0154

Den här pajen är lite knäckig på ytan, tack vare rårörssocker så får den det där knäckiga lite sirapssmakande. URGOTT om du frågar mig!

IMG_0155

IMG_0156

Att äta den med vaniljlglass OCH vaniljsås är höjden av SMASKIGT!

RECEPT:

2 ½ dl mjölmix (använder du vanligt mjöl tar du ca 1½ dl)
1½ dl havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär och 1 rejäl stjälk rabarber

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölet, havregrynet, smör, strösocker, vaniljsocker och rårössocker i en bunke. Se till att det är smuligt och ordentligt omrört. Smörj formen och häll i bären och de skivade rabarberna i botten. Du kan sockra lite lätt uppepå. Fördela sedan ut pajsmulet över blåbären. Skjuts in i ugnen (i mitten av ugnen) i ca 15 minuter. Servera med vaniljsås och vaniljglass.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.