Innan jag berättar om Kaknästornet och mina tavlor som nu hänger där så ska jag tipsa dig om en efterrätt som jag slängde ihop till Tony och exet igår kväll. En JÄTTESNYGG dessert som är både god och enkel att göra.
Här har jag just klickat i en skopa glass i varje glasburk.
RECEPT 2 burkar:
1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
½ dl rårörssocker (går att ta vanligt socker här också)
100 g rumsvarmt smör
1 dl vaniljsocker
några jordgubbar
vaniljsås
vaniljglass
Gör såhär:
Blanda samman vete mjöl, havregryn, strösocker, rårörssocker och vaniljsocker. Lägg i det rumsvarma smöret och knip ihop alltsammans till en smulig massa. Ta en ugnssäker form och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smulet.
Grädda i ugnen på 200 gr i ca 10-15 minuter. Rör gärna lite då och då.
Ta sedan fram två trevliga behållare. Jag tog 2 Mason Jar burkar. Dela jordgubbar i mindre bitar. Varva sedan allt i burkarna. Ha i smulet i botten, lägg sedan i jordgubbar, ha på lite mer smul. Häll på vaniljsås, toppa med en kula vaniljglass.