Nu ska jag bjuda dig på en paj som jag gjorde igår kväll. Alltså den här pajen är ”to die for”. Den är verkligen sååå sjukt god! Tony och jag sa inte ett ord utan bara satt och njöt av efterrätten. Detta är en turbosnabb hallon & bananpaj med ett superknäckigt täcke som ska serveras med en iskall vaniljglass.
RECEPT 2 portioner:
1 banan
1 dl hallon
2 dl mjölmix för glutenfritt ( 1 dl vetemjöl för icke-glutenfritt)
75 g smör
½ dl strösocker
2 msk rörsocker
1 tsk vaniljsocker
25 g vit choklad
gräddglass
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, vaniljsocker, båda sockersorterna, smöret och mjölet till en klumpig massa. Riv den vita chokladen. Ta två mindre ugnsfasta former. Fyll med hallon och banan.
Lägg på mjölblandningen och sist den vita chokladen.
Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera den varm med gräddglass. Såååå smaskigt!
Hej Nina, om man inte tycker om vit choklad kan jag ta vanlig eller mörk choklad? Måste testa detta recept. Kram Synnöve
Hej Nina! Verkar vara en smarrig efterrätt!!En fråga bara, var i receptet kommer smöret in?Kram Lotta
Ändrat nu, mer utförligt beskrivet. 🙂
Hej Nina! Verkar vara en smarrig efterrätt!!En fråga bara, var i receptet kommer smöret in?Kram Lotta
Måste testa!
Är som en Gino fast med pajdeg 🙂
Mums!
Måste testa!
Är som en Gino fast med pajdeg 🙂
Mums!