Niiiniskitchenlife

Energibars med smak av hallon och choklad

Idag tipsar jag dig om ytterligare några goda energibars. Jag kan inte få nog av dessa själv varför jag bakar nya tappningar på dessa hela tiden. Går det att slå liksom? Går det att få dom ännu godare liksom? Å tammetusan att det går alltså! 🙂

IMG_9512

Dessa godingar är sååå perfekta att plasta in 1 och 1 och slänga i väskan och ha med som ett mellanmål eller när du bara blir sugen.

IMG_9516 IMG_9517

Jag valde att ha på Lindts mörk choklad hallon, det blev om möjligt ännu smaskigare så.

Recept ca 8 bitar

2 dl solrosfrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
10 dadlar
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad (jag körde med hallonchoklad)

Gör såhär:

1) Mixa alla torra ingredienser i en blender eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Ta ur kärnan ur dadlarna och lägg i dom också.

4) Knäck i ett helt ägg. Ta sedan det andra ägget och skilj vitan ifrån gulan. Använd bara vitan på det andra ägget. Blanda ihop alltsammans.

5) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Fördela ut smeten jämnt på botten i brödformen.

6) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

7) Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Häll sedan över hela ”kakan”. Låt kyla av så chokladen stelnar ordentligt. Gärna i kylen.

8)  När den sedan svalnat av och stelnat i choklad tar en vass kniv och delar upp till 8 bars.

9) För att förvara dessa bars lindar du in dom i plastfolie och förvarar i kylen.

IMG_9519 IMG_9521 IMG_9523

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Jag förstår inte riktigt dadlarna… ska man inte hacka upp dem? Eller kanske mixa tillsammans med de torra ingredienserna? Har du dem hela rakt av?

  2. Linda

    Jag förstår inte riktigt dadlarna… ska man inte hacka upp dem? Eller kanske mixa tillsammans med de torra ingredienserna? Har du dem hela rakt av?