Måste bjuda dig på ett riktigt smaskigt recept. Idag gjorde jag chokladmuffins med kaffe, mörk choklad och banan i. Jag delade dom och fyllde med en gudomligt god chokladfyllning. Ämen halleluja, så sjukt jäkla supergott!
Älskar mina pastelliga bunkar och köksredskap. Vet ni hur mycket roligare bakningen blir alltså? Bunkarna hittar du HÄR. Köksredskapen, vispen HÄR och slickepotten HÄR.
Alltså dessa godingar! En härligt supersaftig chokladmuffins med banan, kaffesmak och härlig mörk choklad.
Jag skar av toppen på muffinsen och fyllde den med en chokladfyllning. Otroligt smaskigt är det!
RECEPT 16 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
½ tsk salt
100 g smält mörk choklad
2 bananer
1 msk kanel
Fyllning:
75 gr smör
2 msk kakao
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk vaniljsocker
1 msk vatten
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda ner den smälta choklad i smeten.
Dela bananerna i små bitar och ha i det sist i smeten. Häll också i kanelen.
Placera ut silikonformar på en plåt, eller pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 -20 minuter. Låt svalna.
Fyllningen:
Smält smöret. Ha i de torra ingredienserna. Blanda runt ordentligt. Ha till sist i äggulan. Rör runt, ha i vattnet och låt sedan fyllningen stå och mojsa till sig. Den kommer stelna lite.
Skär sedan av toppen på varje muffins, bred på fyllningen och lägg på locket. Pudra med florsocker. Ät & Njut!
Hur gör man dessa glutenfria