Lovade ju att bjuda dig på det godaste receptet ever! Alltså, jag kan nog fasen inte förklara hur god den här kakan blev, jag skulle helst önska att utvecklingen gått såpass mycket framåt att jag kunde bjuda dig på en bit här i cyber, som en enda härlig bloggfika. För då skulle jag få se när du smakade på den, se hur du rullade med ögonen och hummade för dig själv av hur magiskt det smakar. Men du kan vän berätta sen, ja sen när du bakat den. För det hoppas jag verkligen att du gör.
Detta är alltså en rabarberpajkaka kan man säga. Det är ett härligt pajskal, men som fyllning har vi en härlig ”sockerkaksmojshistoria”. Så jäkla svårt att förklara något så gott som inte är så självklart! Du måste testa bara….
Dessutom är den ju så vacker, jag valde att behålla rabarberna i längder, alltså inte tjoffa ner dom och blev faktiskt helt förundrad över hur vackert det blev. Jag valde också att göra pajen i en avlång form med inga egentliga kanter, men tillräckligt för att det skulle bli perfekt.
RECEPT:
Pajskal
2,5 dl mjöl
0,5 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 krm salt
Fyllning
250 g rabarber
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kokosflingor som är mixade till mjöl
1 msk vetemjöl
25 g smält smör
Gör såhär
Pajskalet:
Blanda socker, mjöl, salt och smör till en smulig massa. Allt ska gå ihop ordentligt.
Tillsätt sist ägget och blanda tills degen går ihop. Det räcker att den bara går ihop till en deg.
Låt degen vila, helst i kylen i 30 minuter. Men är du lika otålig som jag slänger du in den i frysen i 10 min.
Tryck ut degen i en form. Den form jag använde har måtten 15 x 30 cm. Du kan givetvis använda en rund form som är cirka 20 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in i kylskåpet ytterligare 30 minuter.Är du fortfarande otålig som jag funkar en vända in i frysen igen.
Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter i 175 grader.
Såhär ser pajen ut just innan den förgräddas.
Fyllningen:
Skala rabarberna.Jag tjoffade också av ändarna på den så det blev raka och fina.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda äggvispet tillsammans med kokosmjölet och mjölet, blanda varsamt med slickepott. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet.
Häll sedan fyllningen i det förgräddade pajskalet. Tryck ner rabarberbitarna i smeten.
Såhär ser den ut just innan den ska in i ugnen och gräddas färdigt.
Grädda i cirka 30 minuter i 175 grader. Pajskalet ska ha en fint gyllenbrun färg, rabarbern ska vara mjuk rakt igenom och fyllningen ska ha stannat till.
Avsluta med att strö råsocker över hela pajen/kakan. Servera med glass eller vaniljvisp.
.
.
Hej!
En fundering gällande bilderna, var nog så även innan flytten också.
När bilderna är stående så ser man inte hela bilden för den blir jättestor
utan får scrolla för att se den. Blir lite konstigt då man inte ser hela bilden samtidigt.
Har ändrat upplösning men det blir samma ändå.
Det gäller när jag går in via datorn. I mobilen funkar det kanon.
Annars en kanonfin blogg!! 🙂
/Åsa
Hej!
En fundering gällande bilderna, var nog så även innan flytten också.
När bilderna är stående så ser man inte hela bilden för den blir jättestor
utan får scrolla för att se den. Blir lite konstigt då man inte ser hela bilden samtidigt.
Har ändrat upplösning men det blir samma ändå.
Det gäller när jag går in via datorn. I mobilen funkar det kanon.
Annars en kanonfin blogg!! 🙂
/Åsa
Men herre Gud så god den ser ut!!! ?
Men herre Gud så god den ser ut!!! ?
Måste testa ser sjukt gott ut:)
Måste testa ser sjukt gott ut:)