Idag bakade jag proteinbars. Alltså, att de är nyttiga är faktiskt helt crazy! Det känns som man sitter och äter en lite kladdig bit brownie typ….. Det finns inget bättre än härligt substitut för allt gotta som finns. Såhär innan badsäsongen drar igång är vi säkert många som åtminstone försöker hålla igen lite på veckorna.
Alltså dessa gottiga krämiga bars är perfekt när sötsuget sätter in på eftermiddagen. Just i detta nu sitter jag och dricker kaffe med en sån här proteinbar till. Så jäkla mumma verkligen!
RECEPT:
15 färska dadlar
(de med kärnor är saftigast och godast, men kärna ur först)
1 banan
1 ½ dl lätt kvarg
1 dl havremjölk (du kan använda vanlig mjölk också)
1 ½ dl havregryn
2 ägg
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa sedan alla ingredienser i en matberederade, jag gjorde min i blendern och det gick utmärkt. Häll sedan upp smeten i en bakplåtpappersklädd brödplåt. Ställ i nedre delen av ugnen. Grädda sedan ca 30 min och lägg på folie så inte ytan bränns. Grädda sedan ytterligare 20 min. Den kommer fortfarande att vara lite ”svajjig” men den ska ”sätta sig” i kylen innan den skärs upp i bitar.
Inplastade och klara. In i kylen så håller de ca 1 vecka.