Vi är nog en hel drös i Sverige som kommer att äta gott i helgen. Påskborden brukar digna av massa gottigt. Här ska du få ett fantastiskt gott tips på en seg långpannekaka sprängfylld med twix och mjölkchoklad. Oemotståndligt god!
Den här kakan bakar du i långpanna, den är sprängfylld med mjölkchoklad och twix. Så är du rädd för kalorier kanske du kan välja en annan kaka. 🙂 Jag tänker ändå inte vara rädd för kalorier i helgen bannemig. Den ska njutas för fulla muggar.
RECEPT:
5 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
180 g smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 stora ägg (har du små tar du 3)
2 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad
3 pkt twix
Gör såhär:
Sätt ugnen på 160 grader. Smält smör. Hacka twixen och mjölkchokladen. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. I en annan blandar du det smälta smöret och all socker. Blanda i ägg och vaniljsocker. Häll sedan också i de torra ingredienserna. Använd slickepottnär du blandar runt det. Häll till sist i den hackade twixen och mjölkchokladen. Blanda runt.
Fördela smeten i en ugnsfast form på ca 20×30 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara lite härligt seg i mitten.
Låt svalna, skär upp i bitar och pudra sedan med florsocker. Servera gärna med en klick grädde.