Alltså, HALLELUUUJA! Ibland lyckas man bara så fantastiskt bra. En tanke i huvudet om hur det ska vara, sen bakar man….och så blir det bara så toppen. Så kan jag förkara dessa lite kolasmakande vita kladdkakemuffins med en helt underbart len och god vaniljglasyr på. Du vet den där man brukar ha på Silviakaka.
Här i familjen har dessa godsaker fått högsta betyg. Jag som bakar så herrans mycket tycker det är ett jefla fint betyg. Tony är lyrisk. 🙂
RECEPT 12 st:
125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
Glasyr:
75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Gör såhär:
Börja med att smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen. Häll i smöret. Knäck sist i äggen och rör om til en riktigt seg smet. Fördela ut 12 muffinsformar. Jag gjorde mina i silikonformar. Ha i smet ungefär upp till hälften på formen. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter beroende på din ugn. När det återstår ungefär 5 minuter tar du ut plåten och trycker till varje muffins med något runt, typ en stor kork t ex. Jag använde korken till vår soda streamer flaska. Tryck inte så jättehårt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins där glasyren ska ligga och gojsa sig. Ställ sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.
Dags för glasyren. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en äggula så binder det samman glasyren. Häll på glasyr på varje muffins. Det får gärna rinna lite på sidorna, det är bara göttigt med lite sånt. Låt glasyren stelna till lite. Ha till sist på lite strössel. Dessa muffins passar ypperligt på påskbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de är så JÄKLA goda! 🙂
Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hälls på? Ser väldigt goda ut, måste testas 🙂
Det är bra om dom svalnar men inget måste. 🙂
Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hälls på? Ser väldigt goda ut, måste testas 🙂
Det är bra om dom svalnar men inget måste. 🙂