I helgen bakade jag denna alldeles fantastiska kaka. Det är lite skylla sig själv med att baka den, för det är svårt att sluta äta. Det kan jag ju säga. Den var verkligen supergod! Du måste testa. Denna är bakad på glutenfritt mjöl men jag tipsar dig om hur du gör den även med vanligt mjöl.
RECEPT:
150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
¾ dl Pofiber
3 ägg
florsocker till garnering
Topping:
Minimarshmallows
Dumlekolor
200 g mjölkchoklad
3 dl rice krispies
Gör såhär:
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Lägg in ett bakplåtspapper i botten, du klämmer alltså in den på botten i springformen. Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda mjölmix, pofiber, vaniljsocker och kakaon. Blanda det i äggsmeten. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Häll smeten i formen, födela ut minimarsmallows och dumlekolor.
PS: För ICKE glutenfritt, byt ut pofiber och mjölmix till vanligt mjöl. Samma mängd alltså.
Grädda sedan i 150 °C i 20-25 minuter i mitten av ugnen.
Smält chokladen över ett vattenbad. Häll i 3 dl rice krispies och blanda ordentligt. Fördela ut på den avsvalnade kakan. Låt sedan stå kallt tills allt satt sig. Innan servering så ställde jag den dock i mikron i ca 30 sekunder. MMMMMMMMums så gott det blev alltså! ♥
åh men alltså jag smäller av, vad gott det ser ut och vad jag absolut INTE kan äta det där just nu hahaha men såå gott. Sparar receptet till något kalas! 😀
Håller med dig Diana. Ser så mumsigt ut som man dör. Haha
åh men alltså jag smäller av, vad gott det ser ut och vad jag absolut INTE kan äta det där just nu hahaha men såå gott. Sparar receptet till något kalas! 😀
Håller med dig Diana. Ser så mumsigt ut som man dör. Haha