Niiiniskitchenlife

Recept på snabba frallor

Godmorgon soliga Söndag!

Vi är på väg till Milos fotbollsträning. Ingen risk för sjusoveri på söndagsmorgnar för vår del! 🙂

Tänkte jag snabbt skulle in och tipsa dig om detta recept på snabba frallor. Perfekt för söndagsmorgnar. Dessa frallor är klara på ca 40 min då de bara jäser en gång. Bakpulvret är med och hjälper jäsningen och ger riktigt luftiga frallor.

 

RECEPT ca 12 frallor

50 g jäst (1 pkt)

50 g smör

5 dl vatten

1/2 msk salt

1 msk ljus sirap

1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)

ca 6 dl vetemjöl

Ca 2 dl grovt rågmjöl

Ca 1,5 dl grahamsmjöl

Ca 1,5 dl havregryn

(Mjölsorterna kan bytas ut, har du inte grahamsmjöl och rågmjöl kan du byta ut det mot vetemjöl)

1 msk ljus sirap

1,5 tsk bakpulver

Vallmofrön

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader, inte varmare, de är väldigt viktigt så degen inte överjäser. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst upp. Häll i sirap och salt. Blanda bakpulvret med lite av mjölet. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Tänk på att inte ha för mycket mjöl, då blir frallorna täta och hårda. Kör du köksmaskin låter du degen köra tills den blir smidig. Knådar du degen för hand ska du göra det i minst 5 minuter.

Dela degen i ca 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Blanda sedan lite vatten och sirap. Pensla frallorna med det och strö sedan över vallmofrön. Tryck till lite löst så att de sätter sig.

Grädda i 250 grader i ca 1012 minuter. Dom ska få en gyllenbrun färg uppepå. Ät dom gärna lite ljumna, fantastiskt gott!

Tips:

Kalljäs degen i en bunke i kylen över natten, om du gör det så hoppar du över bakpulvret. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.