Idag vill jag tipsa dig om denna ”snabba” söndagsgryta. Oftast blir man tipsad om söndagsstek och långkok till söndagarna som tar ofantligt med tid. Denna gryta känns som ett långkok och en riktig söndagsgryta även om den inte alls tar samma tid i anspråk att laga till! Hur bra?!
RECEPT 4 pers
800 g potatis
600 g lövbiff
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 msk Soja
2 msk fransk Senap
4 st soltorkade tomater
1 dl syltlök
2 msk persilja (gärna färsk)
3 dl haricots verts
Gör såhär:
Skala och koka potatisen. Strimla köttet och bryn i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och låt koka upp och sedan småputtra i ca 5 minuter. Rör i creme fraiche, soja och senap. Låt det puttra ca 10 min till. Strö över strimlade soltorkade tomater, syltlök och persilja. Servera med pressad potatis och haricots verts.
Tips: Stek på haricots vertsen i massa smör, pressad vitlök och sesamfrön efter att de kokat en liten stund. Ät & njut!