Dags för ett lite nyttigare recept igen.
Detta är ett recept på muffins som du faktiskt kan äta med gott samvete. Jag har ätit dessa som mellanmål. Dom är riktigt goda! Tänk dig till en kopp kaffe sådär på eftermiddagen när suget brukar sätta in. I detta recept finns det något som heter Bakepro. Om du vill baka lite nyttigare så måste jag verkligen tipsa dig om just Bakepro. Det är ett bak och matprotein som man använder till bakning och matlagning för att t ex baka lite nyttigare. Man kan självklart använda det som vanligt proteinpulver till proteinshakes också. Det finns massor med härliga recept man kan baka på detta, ska göra fler recept framöver. Bake Pro™ är väldigt lätt att använda till recept, för att göra det enkelt för sig ska ca. 25% av torringredienserna bytas ut mot Bake Pro™. Då kan man trolla fram nyttigare recept…. 🙂
RECEPT 12 st
4 dl havregryn malt till ett mjöl (använd en matberedare eller mixer)
1 tsk bakpulver
1 skopa (30 g) bakepro
(proteinpulver, finns att köpa HÄR,har du inte detta hemma funkar det med t ex mandelmjöl, kokosmjöl,rismjöl eller bovetemjöl)
1 msk ljus agavesirap (finns på ICA, du kan också använda honung eller stevia)
1 mosad banan
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl frysta blåbär
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Mixa ihop alla torra ingredienser först. Häll sedan i mjölk och ägg. Blanda runt ordentligt. Jag droppade också i lite rå citronsaft. Sist vänder du försiktigt i blåbären. Häll smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Övergrädda inte, då blir de torra!
Frosting:
200 g lättkvarg
1 tsk vaniljarom
2-3 tsk agavesirap
Innehåll:
105 kcal per muffins
Å gud så gott det där såg ut! Måste verkligen prova, jag älskar ju blåbär; )