Förslag på NYÅRSMENY
FÖRRÄTT:
Smörstekt sparris med parmesan och rostade pinjenötter, recept HÄR.
VARMRÄTT:
Prosciuttoinlindad kycklingfile
RECEPT 4 personer:
4 kycklingfiléer
4 skivor prosciutto
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
1/2 msk rosmarin
2 msk balsamvinäger
2 tsk soya
2 msk kycklingfond
Salt & peppar
Gör såhär:
Linda in kycklingfiléerna med prosciutto. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Blanda under tiden såsen till kycklingen. Ha i créme fraiche, grädde, rosmarin, balsamvinäger, soya, kycklingfond och salt och peppar. Häll i denna såsen över kycklingen när kycklingen börjar bli klar och låt såsen puttra med ca 10 minuter. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad, gärna med fetaost.
DESSERT:
Mjölkchokladpannacotta med daim, recept HÄR.